“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ!







Ευτυχώς που με το βροντερό ΟΧΙ του λαού μας η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας έγιναν δυνατοί και δεν μπορούν πια οι ξένοι να κάνουν κουμάντο σε αυτόν τον τόπο διορίζοντας κι απολύοντας δημοκρατικά ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ αντιπροσώπους του λαού που παρεμπιπτόντως είναι και πρώτοι τη τάξει υπουργοί γιατί έτσι!
Γιατί δεν τους γουστάρουν βρε αδελφέ!

(…και δεν μιλάμε για τον τυχαίο χ εκλεγμένο αντιπρόσωπο μας, μιλάμε για βουλευτή-υπουργό με 131.000 ψήφους-πρωτιά στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας τη Β Αθηνών και με τεράστια διαφορά 38.000 ψήφων από τον δεύτερο εκλεγμένο υποψήφιο).

Κι όλο αυτό το κατάντημα ο-πρώτη-φορά–Αριστερά-στρίψε καμάρι- μου-θα- μπατάρουμε πρωθυπουργός μας το αποδέχεται ως φυσιολογικό και κάποιοι το θαυμάζουν και το δικαιολογούν κιόλας αντί να τους πάρουν όλους αυτούς τους τυχάρπαστους που παίζουν με το θυμικό μας με τη βίτσα!

Γιάννη μου με όσα ν θες, να το μαντήλι σου!

ΚΥΡΙΑΡΧΕ  λαέ μου χωρίς τον Γιάννη σου (ποιος το περίμενε ότι θα με πληγώσει τόσο αυτός ο αποχωρισμός…) , να τα χαΐρια σου!

ΛΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα