“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

ΚΥΡΙΑ!


 
ΚΥΡΙΑ! 

Όταν όλοι σε αυτήν τη χώρα και σε ΟΛΟΥΣ τους κοινωνικούς χώρους διάγουν τους βίους τους έρποντας για να εξυπηρετούν τα μικροσυμφέροντα τους είναι ανάσα καθαρού αερά μια γυναίκα να βγαίνει μπροστά, να καταθέτει με παρρησία τη γνώμη της και να μη δέχεται να συμβιβαστεί με το λίγο,το φθηνό, το συντεχνιακό των καιρών μας. 

Ξέρει καλά το τι θα της καταλογίσουν οι...ημέτεροι και τι της ξημερώνει την επόμενη ημέρα αλλά τολμά- και χίλια μπράβο της- να μένει ΜΟΝΗ και να μη δέχεται να συνηγορήσει στο έγκλημα των καιρών: αυτό της καθυποταγής της λογικής στο ψευδοεπιχείρημα, στο ψευδεπίγραφο, στο επιδερμικό, στο έχον δεύτερες σκέψεις και πρακτικές πολύ μακρυά από την προσφορά την ανιδιοτελή στο κοινό καλό. 

Μπορεί να μην την ψήφισα γιατί εγώ δεν τιμώ αυτόν που αυτή τιμά αλλά της βγάζω το καπέλλο. Χρόνια είχε να με εκφράσει έτσι Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. 

Αλήθεια, εκείνο το άλλο του ΣΥΡΙΖΑ που ψες έκλαιγε στους διαδρόμους γιατί του πονούσαν οι ώμοι από την ιστορική ευθύνη που έπεφτε επάνω τους, τι ψήφισε; Οπωσδήποτε κάτι που θα του επιτρέπει να μείνει στη στάνη με τον παχύ σανό...και μακάρι να βγω ψεύτρα γιατί ήταν και ομορφούτσικο και τρικαλινό. 

Ξεκάθαρα όμως, είναι εμφανής η διαφορά ύψους. Και δεν μιλώ για ύψος που μετριέται με το δεκάμετρο προφανώς!
Να λοιπόν γιατί δεν είναι ποτέ κανένα κόμμα που φέρνει την αλλαγή αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα