“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...







ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Η Ο.Ε.Α. ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ «NETRINO – NASER» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟ-ΑΡΧΑΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ:
«ΣΆΜΑ ΤΈΕ ΣΕΕΜΩΝ ΑΠΊΞΕΕΙ ΕΣ ΣΥΜΩΝ ΠΛΆΝΗΤΑ ΟΛΈΞΩΜΕΝ ΟΛΕΤΈΕΡΑΣ ΣΙΝΑΣ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΤΕ ΔΑΪΝΟΥΣ ΕΞΑΣΤΡΙΣΘΈΝΤΑΣ ΕΞ ΑΣΤΕΡΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΙΝΩΝ ΥΦ’ ΕΕΓΈΤΑΝ ΣΙΩΝ – ΣΈΝΤΙΟΥ».
Η ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ:
«ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΗΙΝΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝ – ΣΕΝΤΑΪ».

Παρεμπιπτόντως, το μήνυμα είναι σε Δωρική διάλεκτο και η εκφορά του γίνεται με το Κορινθιακό Αλφάβητο. Ακολουθείται σύστημα μονοτονικό με πρωτοποριακή της εποχής της, εισαγωγή κενών μεσοδιαστημάτων μεταξύ των λέξεων.
Πέραν του όποιου αστεϊσμού, υπάρχουν πάαααααααααρα πολλοί που διαβάζουν blog που βρίθουν τέτοιων αναγνωσμάτων (ναι! είναι απολύτως αληθινό το απόσπασμα! όχι! δεν δίνω σύνδεσμο να αποβλακώσω ακόμα έναν παραπάνω) και όσο περνάει ο καιρός ειλικρινά πιστεύω το "από το κακό στο χειρότερο". Η μαλθακότητα του εγκεφάλου μας σε αυτήν τη χώρα πλέον χτυπάει επίπεδο case study....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα